30 Mayıs 2010 Pazar

"Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi"


Aslında her şey birdenbire Bertan'ın 9 Ekim 2008'de Facebook'tan beşimize birden attığı mesajla başladı:

"allahim sinan engin gitmis sonunda, zil takip oynayacam simdi lan. oh be ohhhh"

Mezuniyet sonrası birbirinden ortam bağlamında kopmuş olan beş kişiyi bir araya getirme yolundaki kıvılcımdı bu ifadeler. Aklına bir şeyler gelen anında görüntü yaklaşımıyla üst üste mesajlar attı. Beşiktaş eksenliydi tabii ki mesajlaşmalar. Neler yazılmadı ki :)

"KAra BelA nerelerdesin? bi ses ver ulan??"
"Ulan Denizli 3-4-3 oynatmış."
"butun takimi postaladin lan."
"serkan bu arada mallorca'larda ne canlar yaktin hala onun hikayesini duyamadik soyliyim. heralde islam dunyasinin eserlerini ziyaret etmedin taa oraya kadar gidip?"
"del piero geçen hafta sonu yine frikikten asmış. tuncay kod mu gömdün olm adama :) otomatiğe bağladı gördü mü lambalıyor :)"
"Zamanında bu Cim-Bom mavi renkli penye tişörtü deplasman forması diye giydi."
"5 mayıs 2007 bjk-fener maçından sonra gittiğimiz bir yer vardı, hatırladın mı? Orta yaşlı düzgün Türkçe konuşan Rus bayan garsonu vardı."
"ya bu arada bu serkanin sepia derbeder profil resmi beni bitirdi"
"ulen rastanı kazıt bakalım seni de göreceğiz bertan efendi:)) "


Başlayan mesajlaşmalar zinciri ile hiç öngöremediğimiz bir biçimde bu blogun temeli atılıyordu. Hepimiz takımı nasıl oynatacağımız konusunda ahkam keserken, bir yandan da çok ilgisiz şeylerden bahsettiğimiz de oluyordu. Ayarsız hafızam ile mesela durup dururken aklıma gelmişti Ahmet-Hakan-Ayşe'nin Çilli Bom şarkısı ve çektikleri fantastik klip :) Sergen, Şifo, Alpay, Sertan, Şener, Mosheu, Bolic... Serkan'ın Real Madrid temalı, Ahmet Abi soslu mesajları, Tuncay'ın orjinal küfürleri, Bertan'ın linkleri, Alican'ın UEFA gözlemcisi hali :)

Mesajlar birbirini takip etti, küçük bir forum kıvamına gelmişti artık ve bir süre sonra bir mecra belirleme aşamasına gelindi. "Newsgroup" tarzı bir oluşum düşünüldüyse de neticede blog açma fikrinde uzlaşıldı. Serkan'ın askere gitmesiyle blogun yayına girme tarihi mayıs sonuna ertelendi. Meğerse şampiyon olduğumuz gün olan 30 Mayıs 2009'da blogun ilk postunu göndermek kısmet olacakmış :) Blogun adı hususunda okuldaki "newsgroup"umuzun adı olan SUBJK'da karar kılındı.

SUBJK'nın öncesi hakkında ise biraz geriye gidelim.

Mevcut ekip içerisinde okula ilk giren benim ve ilk yılımda (2000-2001) TV odalarından birinde bir yuvarlak masanın etrafında 5-6 Beşiktaşlının toplanmasıyla başlamıştır bu oluşum. Sayımız o kadar azdı ki, bizim de bir "newsgroup"umuz olsun diye bir girişimde bulunmamıştık :) 2001'de okula giren ve sayılı Sabancı fenomenlerinden biri olan Tuncay'ın heyecanı sayesinde SUBJK adında bir newsgroupa sahip olduk.

Okulun bu tarz organizasyonlara destek vermemesine sayımızın azlığının eklenmesiyle birlikte pek faal bir grup olamadık hiçbir zaman ancak 2002'de Alaves maçı için İnönü'ye bir otobüs dolusu insan olarak yaptığımız çıkarmayı, 2004'teki Bilbao maçında stada giderken arkamdan gelen mahşeri bir Sabancılı Kartallar kalabalığını hayatım boyunca unutmam mümkün değil. Blogtaki "Geçmiş Zaman Olur Ki" ve "Geçmiş Zaman Olur Ki II" başlıklı postlar da o zamanlardan aklımızda yer etmiş bazı anları anlatıyor.

Şu an eskisi kadar yoğun olmasa "Gün Bayram Günüdür" başlıklı facebook mesajlaşmalarımız ile bunun ürünü olan blogumuz devam ediyor.

Tam bir yıl geçmiş, umarım soluğumuz kesilmez :)

4 yorum:

stalker dedi ki...

umarım soluğunuz kesilmez, nice yıllara :) bir de, bundan sonra daha sık yazın. nitelik kolay bulunan bir şey değil..

blogun tasarımı da güzel olmuş. bir tavsiye daha: yazı karakteri biraz ufak, göz yorucu. makul bir seviyeye getirirseniz daha hoş olur.

pissed dedi ki...

Allahım duygu dolu :) Son dönemlerdeki pasifliğime bahane olarak askerlik kartımı kullanacağım, dönüşüm muhteşem olacak. Ellerine sağlık Egecim.

p.s. modellemede sakallı bir fotoğrafımın kullanılmasını talep ediyorum, hehe...

Adsız dedi ki...

Bertan,
Senin sakalsiz olmanin sebebi okula girerken cektirdigin vesikalik fotograftir. Bosuna istemedik zamaninda guncel vesikalik fotograflarinizi ahahahahaha

Stalker,
Mesaj ve ovgu icin tesekkurler. Toparlamaya calistigim birkac yazi var, hala istedigim gibi degil ama olunca burada en kisa zamanda yerini alacaktir. Icerik hususunda dikkatli ve secici olmaya calisiyorum, o yuzden de ortaya az sey cikiyor.

serkan dedi ki...

Ege ellerine sağlık çok güzel olmuş her şey..
stalker'ın yorumunu da dikkate almak gerek, beni rahatsız etmedi font boyutu ama belki biraz daha koyultulabilir gibi geldi?

artık sessizliği bozalım, hatta alican da bir post atsın artık =)

bertandan özellikle son 5.5 ayda biriktirdiklerini dökmesini bekliyoruz..