28 Haziran 2009 Pazar

Geçmiş Zaman Olur Ki





Akademik yılın başında bizim okulda pek çok öğrenciye hasıl olan "sene başı gazı" diye bir gerçek vardır -ki ne gazdır o. Öğrenci klüplerinde aktif olunacak ve dersler süper olacaktır. Abartan hayalperestlere, mesela hepsinin üstüne bir de "Çalışma bursu ile bir yandan da çalışacağım." diyenlere (bkz. ben), de rastlanmıştır :) Ütopiktir çünkü ancak dönem sonlarındaki finallerde, son bir pişmanlıkla akla gelir :) Klüp işleri de "Abi projem/essayim/midtermüm/finalim var" savsaklamalarıyla geçiştirilir :)

İşte böyle bir gazla -muhtemelen kalabalık bir sene başı toplantısı veya bir acayip BJK galibiyetinin de katkısıyla- SUBJK tişörtü yaptırmak istemiştik. Maksat; şanımız yürüsün, topluluk duygumuz kuvvetlensin, "tek tip elbise" ise "şehre inip" maça giderken giyelim, sağda solda "Ne ki bu?" şeklindeki olası sorulara gururla "Sabancı Üniversitesi Beşiktaşlı'lar Topluluğu" şeklinde gür sesle cevap verelim, milletin anlamadığı şekilde "SUBJK ooooooooooo" diye bağıralım diye yola çıkmıştık. Tasarım işi denince akla Bertan geliyordu doğal olarak. Çünkü "vieyci"ydi. Bu, onun bu işi güzelce kotarabilecek donanımda olduğunu bize söylüyordu. Ayrıca, okuldaki yaygın ve yanlış mı yanlış kanı gereği, "vieyci"lerin işi gücü yoktu ve dolayısıyla çok boş zamanları vardı. Logoyu da kendisi yapmıştı zaten. Niye böyle tişört tasarımı işini üstlenmesindi ki? Üstlendi de... Aradan çok zaman geçmedi. Bertan, Göteborg maçındaki Oktay gibi hızlı davrandı ve yukarıdaki gibi görseller ortaya çıktı.

Plana göre bu görsellerden seçilen biri tişörtün arka kısmında yer alacak, önde de SUBJK logosu olacaktı. Fakat başta ne demiştik :) Olmadı :)

4 yorum:

pissed dedi ki...

yarrak gibi yapmisim lan :)

Tuncay dedi ki...

zuhahahaha bir sanatcidan sanatsal bir yorum.

bu arada tisort hic yapilmamis gibi olmus aman yanlisa yer birakmayalim, sadece arkasinda hic biri yokken biz vardik yaziyo bu resimlerden biri yerine.

pissed dedi ki...

ruhum ince :)

serkan dedi ki...

subjk logosunu forza forum'da sakaryalı bi elemanın avatarında "saübjk" şeklinde "edit!!"lenmiş olarak görmem, "abi bu bizim logomuzdu, ayıp olmuş" demem ve akabinde "hasktr lan ipne" cevabını almamla birlikte "bjk'li bjk'liye bunu yapar mı?" içerikli son mesajımı göndermem..teey teey teyyy..

güzel logoydu vesselam:))