26 Haziran 2009 Cuma

bi de cola turka gitse...



lafa "beşimizden başka okuyan yok, niye yazıyoruz ki lan?" diye başlayıp müjdeli habere geçiyorum. zira burada geçiyorum çünkü serkan pezevenginin belirttiği üzere facebook tatilindeyim. şair burada ege sezen'e seslenmiş, "hacı aramızdaki mesajdan farkı yoksa ne boka açtık bu blogu" demiş.

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=15131

oh be oh, sözlüğe de yazdım biraz (şair artık seslenmelerinin altını çizmeyecek), en çok şu kartallı logodan kurtulma ihtimalimiz beni heyecanladırıyor. ne sikime güzelim amblemin tepesine kondurdular şu kuşu anlamadım, arada bir kullanılınca güzel oluyor da formada hiç işi yok. selim bora olsa bana tam destek vermişti şimdi.

yandan çizgili forma güzel bir fikirdi, fakat kollarındaki o martı boku kılıklı şekillerle formanın içine sıçmışlardı (belki de kartal bokuydu onlar bak, "amblemin üstüne kartalı kondurttuk, oradan sıçtırttık" demekti. ince göndermeyi kaçırıp haybeye çamur atmışım formaya görüyor musun, tüh be). diğerlerinde de pek birşey yoktu, çubuklu fena değildi ama metalist maçı sonrası çarmıha çekildi.


yeni formaları da adidas yapacakmış, yapsın bakalım, nihat'a yakışır tekrar :) adidas çubuklusu efsane güzeldi zaten, o tarz birşey yapsalar tadından yenmez. bir de ilk psg maçında giydiğimiz şampiyonlar ligi için yapılmış o efsane forma, türkiye'de hiçbir formada öyle detay yoktu o zaman. süper futbol'un o seneki formaları inceleyen sayısı hala elimdedir bu arada, üşenmezsem fotoğrafını falan çekmeye çalışırım, scanner bi acayip.

neyse yine şampiyonlar ligindeyiz, yine adidas var, güzel birşeyler çıkabilir sanki. biraz forma araştırayım, sonra taleplerimi görselleştirecem :)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

"...ilk psg maçında giydiğimiz şampiyonlar ligi için yapılmış o efsane forma, türkiye'de hiçbir formada öyle detay yoktu o zaman." şeklindeki yorumunu da takdir ediyorum.

Şöyle bir şey olacağını tahmin ediyorum forma hususunda. Pek çok üretici firmanın yaptığı bu firma da pek çok takıma önereceği şablonları bizimkilere önerecek. Öyle olunca formanın bir orjinalliği kalmıyor. Özgün tasarım dediğin şey zaten dünya üzerinde çok az. Bu anlamda benim aklıma Monaco ve Hırvastistan formaları gelir. Yoksa birçok takım çubuklu, parçalı, düz forma giyiyor.

Yazı acayip gırgır olmuş, ahahaha. Böylece Tuncay'dan gelecek yazıyı daha fazla merak etmeye başladım :)

Tuncay dedi ki...

bence umbro pek fena değildi o baklavalar hariç.. millet beğenmese de.

adidas'tan pek bi beklentim yok, fenerbahçe formalarında geçen sene ne yaptılar da bize iyi bişi yapacaklar.

psg forması tabii ki unutulmaz..

serkan dedi ki...

o forma serdar topraktepe'ye ne de yakışırdı ya...