1 Temmuz 2009 Çarşamba

Evdeki hesap...

Planlar suya düştü..Ferrari transferinin de açıklandığı şu günlerde herkesin hayalini kurduğu "Delgado'yu bi takıma okutup gelecek parayla Ernst-Fink ikilisinin takım savunmasına katkılarını, yapacağı asistlerle süsleyecek üçüncü bir kaliteli orta saha oyuncusu alma" hayali suya düştü..
Denizli'nin prensi! 7 Temmuzda neşter altına yatıyor ve ilk tahminlere göre 4 ay sonra sahaya çıkacak.
"Ulan sezon biter bitmez niye operasyona girmedin be hey dürzü?!" sorusunun cevabı da belirsiz..kimi kaynaklara göre teknik heyet ve sağlık kurulu ameliyata gerek olmadığını belirtip Delgado'yu zorluyorlar..Ama yumurta kapıya dayanınca, kamp başlayınca artan ağrılara dayanamayan Mati çalışmalara katılamıyor ve çok değerli bir ay kaybedilmiş oluyor..

Tam bir Beşiktaş klasiği..Tam da işler yoluna girmiş, nokta transferlerle en azında ŞL'de adam gibi mücadele edebilecek bir kadro oluşturulmaya başlanmışken evdeki hesap bir kez daha çarşıya uymuyor..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Üzüldüm. Ama bu onu çok sevdiğimden değil, eğer bir sözleşme dondurma benzeri bir hukuki yol bulunmazsa, yabancı kontenjanını işgal edeceğinden dolayı üzüldüm. Hoş yine işgal edecekti çünkü Denizli göndermezdi onu. Ama kimse bunun dışında üç yıldır çuval dolusu para alan ve karşılığında hiç bir şey katmayan Delgado'nun sakatlığına üzülmemi beklemesin.

Delgado'dan bir beklentim yoktu gelecek sezona dair. Mustafa Denizli'nin ona takımda yer vermesinden ve neticesinde takımı eksik bırakıp, varlık gösteremeyip, mevcut orta sahada yükü çekenlere daha fazla yük getireceğinden çekinirdim. Kasım-Aralık gibi geri dönse ne olacak ki zaten? Fişek gibi mi dönecek?

Bu yönetim kurulunun sayısız acemiliğinden, iş bilmemesinden, ihmalkarlığından biridir bu iş. Geçen sene Espanyol talip oldu diye gittiler önce Ülker'e bir ton para saydılar bonservisine, bir kucak dolusu parayı da kendisine verdiler. İlk yanlış buydu. İki senede bu adam takıma ne vermişti ki zaten?

Devre arasında sakatlık haberleri vardı, takımda yoktu. O zaman futbol hayatının bittiğinden bile bahsetmişti gazeteler. Kalan sürede bir şey oynamadı zaten. Sonra yine bu sene başı ameliyat haberleri geldi, Denizli'nin ameliyata izin vermediğinden bahsedildi. Şimdi ne oldu? Ameliyat... Aynen dediğin gibi, böyle bir saçmalık olamaz. Belirsizlik üzerine belirsizlik. Zaman ve para israfı da üzerine tuz biber. Yabancı kontenjanı ne olacak? Mevcut kontenjanda yer işgal edecekse, bütün planlar değişecek. Denizli nasıl yeni bir yol bulacak veya yapacak merak ediyorum. Öyle demiş bu habere ilişkin.

Bu da felaket bir "yönetme" hatasıdır. Takipsizliktir, ihmalkarlıktır, plansızlıktır.

Tuncay dedi ki...

sakatligi fena, genel kaninin aksine delgadoyu seviyorum, bence takimin gerisi kazma oldugu zaman atilan paslara kosmaktan yorulup yapmasi gereken isleri pek yapamiyo..

her kosulda ara pas atacak oyuncumuz kalmamis oldu boylece, ferrari'yi iptal edip o islere girseler iyi olur.

Adsız dedi ki...

Ben de bu Delgado sevgini anlayamıyorum Tuncay. Bu adamın iyi oynadığı maçlarda -mesela o ünlü, GS ile oynanan Süper Kupa Finali- da sağında solunda bir sürü kazma adam vardı.

Benim anladığım iyi bir oyun kurucu, bir yaratıcı orta saha sorumluluk alır, arkadaşlarını oynatır, takıma seviye atlatır.

Üç yıldır bu adam bu takımda oynuyor, ne katkı verdi? Ernst'in 4 ayda verdiği katkının 10'da birini verdi mi? Ernst ve Yusuf takıma girdikleri zaman takımın kimliğini değiştirdiler, Delgado bu işi ne zaman yaptı?

Ha yaratıcı bir oyuncu gerekiyor mu? Bence de gerekiyor, çünkü Tello'yu orta sahanın ortasına çekmekle o sorun çözülmüyor. Anladığımız kadarıyla (daha izlemedik) Fink de öyle bir oyuncu değil. Yusuf ise en fazla bir devrelik, yedekten gelecek oyuncu bu zamandan sonra.

Tuncay dedi ki...

delgado'nun sorunu zaten oynadığı pozisyondan beklenen liderlik vasfı olmaması. insan karakteri olarak daha forvet karakterli bi oyuncu.

dünyanın en iyi adamı falan değil tabi ama arapasta türkiye'de net 1 numara bence. şampiyonlar liginde de lazım olan bu (idi maalesef) - marsilya maçında bobo'ya attığı top gibi.

skor da yapabilen bi adam (rize ve kasımpaşa maçlarında attığı kopya süper goller, bursa maçında attığı bence geçen sezonun en güzel golü)

bütün maçları izlemeyenlerin sırf istatistik yüzünden uydurduğu istikrarsız olayı var tabi bi de, bence delgado çoğunlukla aynı topu oynuyo, rakip takımın taktiğine göre performansı değişiyo tabi ki.

iyisi gelsin ben de seviniyim ama delgado'dan iyisi ya gelmez ya kapris yapar gelince.

Adsız dedi ki...

Gül gibi Shunsuke Nakamura, 2.5 milyon Euro bonservisle Espanyol'a gitti. Tamam yaşı 30 ama oynardı o adam birkaç yıl.

serkan dedi ki...

@ tuncay
amerikalı mısın kadifeli gelin adamı istatistik kastırtma akşam akşam:) al sana istatistik: bu sezon 6 gol 6 asist. mekan: Türksel Über Lig..zaman: koca sezon..sikerim böyle katkıyı dayı..
Yemin ederim Uğur inceman Delgado'nun aldığı süreyi alsın aşağı yukarı aynı istatistikleri yapardı koca sezonda..

delgado'dan yar olmaz bize maalesef..bunu kabullenip öyle başlayalım yeni sezona..