27 Ağustos 2009 Perşembe

Ateşten Gömlek



Aylardır gündemde olan ve kulübümüzün aciziyetini farklı açılardan bir çok kez yüzümüze çarpan "Kaptan Delgado" meselesinde yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz medyadaki haberler doğrulanırsa.

Şu ana kadar konunun gündeme gelen boyutlarını hatırlayacak olursak:

+ Delgado'nun ameliyatı sürecinin yönetim ve teknik heyet tarafından iyi planlanamaması ve bir çok kişiye göre bu işin zamanlamasının yanlış olması.
+ Takımın kaptanının İspanya'da adeta yanlız bırakılması, yönetim ve teknik heyetin takım kaptanı Delgado tarafından nankörlükle suçlanması, bu anonsun basın organları aracılığıyla yapılması.
+ Kadro yapısında oluşan boşluktan ötürü zarar gören takımın, zararını minimize etmek için oyuncunun sözleşmesini dondurma konusunda sınıfta kalması.

ntvmsnbc.com haberine göre resmi kaynaklar Delgado'nun sözleşmesinin Ocak 2010'a kadar dondurulduğunu doğrulamışlar. (resmi sitemizde an itibari ile bir açıklama mevcut değil). Yani yukarıda listelediğimiz sorunlara yenilerini eklemek durumunda kalacağımızın sinyallerini almış bulunuyoruz.

Kadromuzu şekillendiren yetkililer orta sahanın ofansif sorumluluklarını alacak oyuncu planlaması konusunda sınıfta kalmıştı. Şimdi Delgado'nun durumu netleşince hedef o bölgeye bir oyuncu almak olacak ki yakın zamana kadar yerli bir oyuncu üzerinde yoğunlaşan teknik ekip bu gelişmeyle sözde rahatlamış! oluyor yabancı alternatifinin önü açılmış olduğu için.
Akla ilk gelen isim de Tabata.
Bu isimle ilgili bir çok spekülasyon başladı bile. Efendim geçen hafta kırmızı kart görmesine rağmen bu hafta İstanbula gelecekmiş ve imza atacakmış, Reha Muhtar köşe yazısında dün Başkanla yemek yediği sırada başkanın Gaziantep başkanı ile de görüştüğünü doğrulamış vb..

Bu durumda, yani yeni bir yabancı geldiği takdirde, Delgado'nun da döneceğini ve sözleşmesinin sürdüğünü düşünecek olursak, 6+2 kurbanı olacak yabancı oyuncumuz kim olacak? Bu kayıp bize nasıl yansıyacak? Takımın iskeleti varsıyalan defans ve ortasaha göbeğinde nasıl bir etki bırakacak? Sözleşme fesihi gündeme gelirse bu hangi maddi şartlar altında gerçekleşek?

Birileri ateşten gömleği giydi bile, hadi hayırlısı...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

"Kararsız bir element" olarak BJK yönetimi diyor, topu kimyacılara atıyorum.

Tuncay dedi ki...

holosko - fink esas kurbanları olur böyle bi transferin mustafayı tanıyosak

pissed dedi ki...

fink'i kendi aldi, yapmaz oyle bisi, ben de bobo favori, holosko plase diyorum.