3 Ağustos 2009 Pazartesi

4-3-3 vs. 4-4-2

Efsane 100. yıldan sonra son günlere kadarki durumumuzu özetleyen bir karikatür bu. Bir çok konuda olduğu gibi Beşiktaşımız konusunda da genelde karamsar olmama rağmen Ege'nin de belirttiği gibi dünkü yenilgiye rağmen yeni sezona son yıllarda olmadığım kadar umutlu giriyorum. Ancak dünkü maç performansından sonra kafamda takımın dizilişine dair ciddi sıkıntılar oluştu.

4-3-3'ün ateşli bir savunucusu olmama rağmen dün sahada diziliş ve oyuncu yapısından kaynaklanan çok ciddi açıklar vardı. Burada daha fazla uzatmadan yorumlar kısmında bu konuyu tartışmaya açmak istiyorum. Blogumuzu takip eden (latimer hariç:)) 4 arkadaşın da fikirlerini almak isteriz (hala takip ediyorlarsa:))

Hiç transfer yapmadığımızı farzedip, sadeleştirmeye gidelim ve soralım: Önümüzdeki maçlarda nasıl bir formasyonla sahada yer almalıyız?

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Epeydir kafa patlatıyorum ama bir yerler mutlaka eksik kalıyor :)

Tuncay dedi ki...

zayif halka tello...

4-3-3 oynarsak - ki oynamaliyiz -:

rustu

ekrem(erhan) - sivok - ferrari (toraman) - uzulmez (koybasi)

fink - ernst - tello (yabanci)

holosko - nobre - nihat

bobo ve delgado (zaten yok) yedek.

Adsız dedi ki...

İlk soru gelsin o zaman. Nihat sol açıkta oynar mı? Çünkü kariyeri boyunca orada hiç oynamadı.

İkincisi Nobre bizim işimizi görecek mi? ŞL maçlarında çok yetersiz olacaktır.

Şu bölüm kesin:

Kale: Rüştü
Defans: Ekrem/Toraman, Sivok, Ferrari, İsmail

Hemen önlerinde Fink-Ernst

Buradan sonrasını yazamıyorum.

oneblood dedi ki...

hiç yapmadığım birşey yapıcam 11 yazıcam

rüştü-ekrem-ferrari-sivok-ismail-fink-ernst-nihat-tello-nobre-bobo

ama cl de nihat ortaya holosko sağa geçebilir

pissed dedi ki...

maçı izlememiş olmam ve iki haftadır işte ümüğümün sıkılması sebebiyle bu konuda şimdilik yorum yapmasam daha mantıklı bir hareket olacak galiba. yalnızca şunu söyleyecem, nihat'tan sol açık olmayacağı gibi sağ açık da olmasın lütfen. adam bizden gitmeden önce sağ açıktı, sonra avrupada ileri uçtaki iki adamdan biri olarak oynayıp ortalığın tozunu attı. orta sahamız olmadığı gerçeği nihat'ı harcamamız için iyi bir gerekçe değil. artık transfer piyasası kapanmak üzere olsa da bobo'yu satıp iyi bir orta saha almak için çok da geç olmadığını düşünüyorum.

stalker dedi ki...

442de orta dörtlünün sağı sorunu var. holosko veya nihat o bölgenin gereklerini %70-80 oranda gerçekleştirebilirler mi.. zor gibi. holoskoyu e.sağlamdan biliyoruz, ama denizlinin saha içi düzeni iyi işliyor, bu fark yaratabilir. 433te olmadık adamları kenarlarda kullanacağına,sağda holoskoyu oynatarak 442ye geçebilir denizli. zira nihatı efsaneleştiren diziliş bu. tabii kanat etkinliğinin üst düzeyde olması lazım. sociedadda asist kralı olan de pedro ve yaşlı karpinle kovaçeviç-nihat la ligayı altüst etmişlerdi. arkalarında da xabi alonso vardı ki bizdeki muadili ernst oluyor. nihat-bobo/nobre ikilileri de kulağa hoş geliyor..

serkan dedi ki...

@ stalker
tam üstüne bastın..işte kafamı kurcalayan bu: "433te olmadık adamları kenarlarda kullanacağına,sağda holoskoyu oynatarak 442ye geçebilir denizli"

Bertan'ın bahsettiği bir transfer hamlesi olmazsa, bu kadro yapısı hamsi gibi ele gelmiyor bir türlü, her yerden kayıyor..

i am the walrus dedi ki...

ben de takip ediyorum ulan. ama futboldan anlamam :)