4 Eylül 2009 Cuma

Mustafa Denizli Deneyselliği

Biliyorsunuz Mustafa Denizli, deney yapmayı seven bir teknik direktör. Özellikle önemli maçlar öncesinde geniş çoğunluğu şaşırtan hamle(ler) yapıyor. Farklı, asimetrik dizilişler ve oyuncu tercihleri...

Bu seneki 5 resmi maçta geçen seneye göre oyun düzeni görece daha anlaşılır takım seyrettik. Daha mekanik, yaratıcı yönü biraz daha noksan bir takım vardı sahada.

Alınan haberlere göre Mustafa Hoca Galatasaray maçında 4-4-2 oynamaktan bahsediyor. Ben buna hafiften gülerim. Niye? Hoca aslında bu ifadesiyle o maçta birden çok şapka çıkaracağının sinyalini veriyor. Çünkü karşınızda bir Gordon Milne yok, izlediğiniz takım da Cruyff-Van Gaal-Rijkaard-Guardiola ekseninde gelişmiş bir Barcelona değil. Yani hem hoca öngörülebilir bir futbol anlayışını benimsemiyor, takım da belli bir geleneğin getirisi olan belirgin bir sisteme sahip değil.

Kadrodaki gelişmeler ise geçen 5 resmi maçla ilgili bütün eldeki verileri çöpe attırabilir düzeyde. Ekrem, Toraman, Yusuf ve Bobo takıma döndü/dönüyor ve Tabata takviyesi geldi. Sırf Tabata'nın katılımı bile oyun düzeni hakkında tahminde bulunmamızı zorlaştıracak.

Bu maçta Galatasaray'ın işi zor. Takım savunması oldukça iyi ve yeni katılımlarla hücumda ne yapacağı bilinmez bir büyük takımla oynayacaklar. Ekrem ve Holosko direkt 11'de başlatılmalı, bu maç onların maçı olur. Ekrem, hem hücuma hem defansa çabukluk ve dinamizm getirecektir. Holosko ise oynarsa ve "oynatılırsa" onu durdurmak için bir "milli defans"tan fazlası gerekecektir.

Buyrun falcılığa...

6 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

4-3-2-1 SİSTEMİNİ BEKLEYECEĞİM BEN . SANTROFOR NOBRE HEMEN ARKALARINDA NİHAT TABATA . YUSUF VE SERDAR ÖZKAN DURUMA GÖRE SONRADAN DAHİL OLUR . SAĞ BEK KAŞ , TORAMAN , EKREM ÜÇLÜSÜNDEN BİRİ OLACAK GİBİ ... BEN TELLOYU KESECEĞİNİ (YOL YORGUNU) UĞUR İNCEMANLI 3LÜ ORTA SAHA KURACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM . YARATICILIĞI TABATANIN TEKNİĞİNE , NİHATIN UZAKTAN VURUŞLARINA VE NOBRENİN MİLLİ TAKIM DEFANSINI YIPRATABİLECEĞİNE BIRAKACAKTIR . ELBETTE ŞAPKADAKİ TAVŞAN HÜCUM SOL BEK İSMAİL YERİNE İBRAHİM VE TELLO YERİNE UĞUR İNCEMAN OLACAKTIR . AYRICA O GÜN HOLOSKO YEDEK , RÜŞTÜ İLK 11 ÇIKABİLİR ...

NOT : POST RESİMLERİNİZİ HARARETLE TAKİP EDİYORUM ... SEVGİLER ...

serkan dedi ki...

Ulan Ege, üzerine böyle yorum alan postu resimsiz mi yayımladın:))

sağolasın t2, senin blog da resimler konusunda apayrı:)

bkz: http://tersmanyel.blogspot.com/2009/09/ylmaz-vural-tekrar-hosgeldin.html

Tuncay dedi ki...

sapkadan cikarmadigi tavsan kalmadigi icin ben yine elimde votka buz ekran karsisinda bekliyor olucam.

ernst'i cikar hoca ernst'iii

Adsız dedi ki...

Bugün Estonya'dan yediğimiz ilk golü gördünüz mü? Biz pozisyonu televizyondan seyrederken Gökhan Zan ve Servet stadyumdan seyrediyorlardı.

Tuncay dedi ki...

gol olurken bir yandan maça bakıp, bir yandan kız kardeşimle telefondaydım, o bile bunlar oynamayı bilmiyor ya dedi..

Adsız dedi ki...

Takımın sorunu belirlenmiş hiçbir şablona göre oynamaması.Beşiktaş maçını izleyen her kafadan farklı ses çıkıyor,4-4-2,4-2-3-1,4-3-1-2.Ama son maçta Rıdvan Dilmen'in yorumu çok iyiydi,4-2-2-2.Gerçekten de Beşiktaş kanatsız, boru gibi otnuyordu.Bu maçta Denizli'den yine değişik bir kombinasyon bekliyoruz.Belki de 3-2-3-2!!!